Sportovní masáž

Cílem masáží je ulevit napětí ve svalech, odstranit únavu a obnovit tok energie. Masáž působí na krevní oběh a přispívá k roztažení cév. Stimulace nervů a krevního oběhu ovlivňuje i vnitřní orgány. Prostřednictvím lymfatického systému odstraňuje z těla odpadní látky a jedy. Při bolesti svalů napomáhá páteři a sní spojeným svalům ke správnému držení těla. Zbavíme-li se svalového napětí, cítíme se lehčí, přirozeněji a sebejistěji. Kromě fyziologického účinku má masáž i velký psychologický vliv. Během masáže se zbavujeme stresu a dochází k velmi důležité neverbální komunikaci, kterou bychom neměli v naší zvýšeně neosobní a odtažité společnosti podceňovat.

Masáže reflexní

Reflexní terapie je metoda využívající reflexní body a reflexní plošky převážně na chodidlech na které se působí tlakem. Tyto reflexní plošky mají přímou souvislost s jednotlivými tělesnými orgány. Takovým to působením lze diagnostikovat i ty nejskrytější příčiny nemocí, které jsou
ukryté v lidském těle, a zároveň správnou stimulací možno napomoci dostat tělo do původní přirozené harmonie. Teoretickými znalostmi a praktickými zkušenostmi touto oblíbenou a relativně jednoduchou metodou lze dosáhnout velmi účinné a mnohdy i rychlé pomoci.