Čínská tlaková masáž

Masáž má celkový vliv na organismus a jeho obranyschopnost. Ovlivňuje oběhový systém, má vliv na psychiku, potíže spojené s kraniem, bolesti hlavy a zubů, ovlivňuje pohybový aparát celého těla, posiluje imunitní systém, je vhodná pro celkovou regeneraci a uvolnění organismu.Působí na parézy a poruchy končetin, bolesti zad a pánve, zažívací obtíže, potíže s vylučováním, průjem, zácpa, gynekologické obtíže, hemeroidy atd. Tato masáž ovlivňuje dýchání, srdeční činnost, bolesti, otoky, kožní choroby.

Ušní svíčky (aplikace se shiatsu)
Jde o prastarou formu přírodní procedury. Užívá se jako podpůrný prostředek pro zlepšení následujících zdravotních stavů:
nemoci dutin, nemoci ucha, psychické přetížení, stres, nemoci z nachlazení, při snížené imunitě, nemoci horních cest dýchacích, prevence. Celkově podporuje organismus a jeho imunitní systém.

Účinky čistící:
místně - zlepšení cévní a lymfatické funkce v ušním a přiléhajícím okolí
celkově - posiluje regenerační funkce organismu prostřednictvím reflexních zón ucha.

Moxování (požehování)
Vznikla na severu, v chladných oblastech Číny jako metoda moxování, požehování. Jde o nahřívání, prohřívání a připalování aktivních bodů. Dodává nemocnému ztracenou energii. Rovnoměrným, pomalým hořením směsi léčebných látek, z nichž převahu tvoří pelyněk, vzniká teplo, které proniká do hlubších vrstev, ohřívá jednotlivé body a dráhy a podporuje v nich oběh energie čchi a krevní oběh. Tím vyhání z těla chlad, odstraňuje stagnaci krve a doplňuje spotřebovanou energii. Dlouhodobé moxování zabraňuje chorobám a prodlužuje lidský věk.
Moxování napomáhá zvyšování obranyschopnosti organismu, zrychluje látkovou výměnu, zvyšuje prokrvení, uvolňuje svalstvo a stabilizuje vegetativní nervový systém. Dále působí na krevní systém, rozšiřuje cévy, čímž zpomaluje pulz a snižuje krevní tlak.

Podzim v čínské medicíně

Začátek podzimu sebou může přinášet smutek, únavu a lítost nad odcházejícím létem.
Dny se krátí, rána a večery nejsou tak teplé. Listí se zabarvuje do různých barev... více zde