Shiatsu

Shiatsu (v překladu tlak prsty) vzniklo z nejstaršího lidového umění masáže a znamená manuelní usměrňování a harmonizování životní energie. Masáž je jeden z nejdůležitějších elementů holistického léčení. Tak jako akupunktura, tak i Shiatsu zahrnuje stimulaci (avšak daleko jemněji) a uvolňuje průběh neviditelných drah, kterými proudí energie v těle. Energie může stagnovat a zablokovat se v místech, kde se akumuluje hlen, tuk, toxiny v krvi, v orgánech nebo v kloubech a způsobuje tak bolesti a ztuhlosti. Blokády jsou způsobovány dietní nerovnováhou, nedostatkem vhodné aktivity a duševní nerovnováhou. To souvisí s tokem energie a napomáhá nemocem.

Definice shiatsu: „Shiatsu je forma manuální terapie, při které se používají palce, prsty a dlaně, popřípadě další části těla, ale žádné mechanické nebo jiné nástroje k tlakovému působení na pokožku. Cílem této terapie je korigování chybných vnitřních funkcí, podpoření zdraví a odstranění určitých onemocnění."

Shiatsu se může dávat v různou dobu a na různých místech, jak pro dospělé, tak i pro děti. Každý z Vás může být schopný aplikovat základy tohoto jednoduchého, ale efektivního léčebného umění.

Zen-shiatsu je ...
název pro metodu práce s tělem rozšířenou v posledním desetiletí z Asie do celého západního světa včetně USA a Evropy.
Metoda zahrnuje techniky tlaku, orientální diagnostiku, doporučení životního stylu, cvičení a další práci s klientem na všech myslitelných úrovních možnost, jak vzdělávat nejen sebe, ale i rozšiřovat vědomí o vlastním zdraví, myšlení, ale i ekologii a dalších oblastech lidského života u klientů, přátel a známých a tím napomáhat ke zlepšení sociálního klimatu celé naší planety. Hluboká sebereflexe, pro zlepšení zdraví klientů je nutný i vlastní profesní růst.

 

                                                                                                                                                    

 

Podzim v čínské medicíně

Začátek podzimu sebou může přinášet smutek, únavu a lítost nad odcházejícím létem.
Dny se krátí, rána a večery nejsou tak teplé. Listí se zabarvuje do různých barev... více zde